Schab w całości i plastry boczku zamieniłam w roladę: Rodzina oszalała na jej punkcie.
Wymieszaj marynatę: czosnek, tymianek, pietruszkę, soki owocowe i oliwę z oliwek. Dodaj przyprawy i sos sojowy.
Rozetnij schab wzdłuż i podziel go na dwie części.
Rozłóż schab, nacierając 1/3 marynaty.
Zwiń schab.
Pokryj resztą marynaty.
Schłódź przez 4 godziny w lodówce.
Przygotuj farsz, smażąc pokrojone pieczarki, cebulę, czosnek i marchewkę.
Dodaj szynkę wędzoną.
Rozłóż schab, nałóż boczek i farsz.
Posyp rodzynkami a potem zawiń.
Zwiąż roladę sznurkiem, aby utrzymać kształt.
Pokrój ziemniaki i cebulę, dopraw i umieść roladę na środku naczynia.
Polej ziemniaki oliwą, winem i wodą, posmaruj roladę marynatą i piecz w 200°C przez 40 minut.
Podawaj roladę z sosem wykonanym z resztek pieczenia, cebuli i rozpuszczonej mąki ziemniaczanej