Kapusta jak nigdy dotąd: dwa proste i tanie przepisy, które smakują fantastycznie.

Osiągnięcie zdrowszej, lżejszej diety oraz źródła inspiracji właśnie nastąpiło.

Oto prezentacja sałatki z jabłkiem i kukurydzą:

Niezastąpione składniki to:

  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3-4 łyżki gęstego białego jogurtu
  • 100 g zielonego jabłka
  • 400 g kapusty
  • kukurydza sterylizowana
  • kilka kropli oliwy z oliwek
  • siekaną natkę kopru
  • sól
  • przyprawy wg uznania

Instrukcje przygotowania:

Stwórz cienkie plasterki kapusty. Ogórka umyj, pokrój w paski oraz pierścienie.

Połącz wszystko w misce. Obierz jabłko, wytnij z niego cienkie paski i polej sokiem z cytryny.

Dodaj posiekanego kopru. Dopraw solą i pieprzem. Wlej jogurt lub kwaśną śmietanę (rekomendowany jest jogurt dla naprawdę dietetycznej sałatki).

Wymieszaj wszystko dobrze wraz z kukurydzą i gotowe. Smacznego!

Bogata sałatka z jajkami i kolendrą:

Niezbędne składniki to:

  • przyprawy wg uznania
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • 1-2 gałązki kolendry i kopru
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki gęstego białego jogurtu
  • 4 jajka na twardo
  • 400 g kapusty

Instrukcje przygotowania:

Tak jak w pierwszym przepisie kapustę i ogórka pokrój.

Dodaj siekaną kolendrę i koperek. Ugotuj jajka na twardo, oddziel białka od żółtek. Białka pokrój na małe kawałki, a żółtka rozgnieć widelcem.

Wmieszaj białka do warzyw w misce. Wymieszaj z żółtkami sól, pieprz, olej, musztardę oraz jogurt.

Połącz z warzywami w misce. Wymieszaj wszystko dobrze i gotowe. Smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!