Była taka dobra, że musiałam poprosić o przepis. Zjadłam tą sałatkę na przyjęciu u znajomych.

Sycąca sałatka warstwowa z tuńczyka, jajek, cebuli i żółtego sera.

Składniki:

  • 7 jajek
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 cebule czerwone
  • 100-150 g żółtego sera
  • majonez

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, oddzielić żółtka od białek. Cebulę pokroić w kostkę, a tuńczyka odsączyć z zalewy. Żółty ser i żółtka zetrzeć na tarce o małych oczkach, a białka – o dużych oczkach.

Tak przygotowane składniki układać warstwami w szklanym naczyniu: najpierw białka, następnie ser żółty i połowę tuńczyka. Kolejna warstwa to kilka łyżek równomiernie rozprowadzonego majonezu. Potem cebula, tuńczyk i ponownie majonez. Ostatnią warstwę stanowi starte żółtko. Schłodzić w lodówce i podawać.

Smacznego! Nie zapomnij podzielić się tym przepisem ze znajomymi!

error: Treść zabezpieczona !!