Przepis na domowe rurki z kremem z kruchego ciasta i kwaśnej śmietany, wypełnione włoskim kremem.

Na blacie lub stolnicy wyłóż mąkę, śmietanę i masło. Zagnieć z nich gładkie ciasto. Następnie zawiń we folię spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin. Wyjmij ciasto i rozwałkuj.

Pokrój je w około dwu centymetrowe paski. Nawijaj je na metalowe foremki rurki. Posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Wstaw do uprzednio nagrzanego piekarnika do 180 °C. Piecz tak długo, aż staną się rumiane i złociste. (Przez mniej więcej 12-15 minut)

Wyjmij je z piekarnika i poczekaj, aż przestygną. Ostrożnie i delikatnie zdejmuj ciastka z metalowych rurek, aby nie pokruszyły się. Przygotuj włoski krem. Ubij w misce białka z cukrem pudrem.


error: Treść zabezpieczona !!