Rozwałkuj ciasto francuskie na łyżkach stołowych i wypełnij śmietaną: Doskonały deser, który jest gotowy raz, dwa i zostanie doceniony przez każdego odwiedzającego.

Rewelacyjne rurki wypełnione kremem, którymi zabłyśniesz przed każdą wizytą. Wystarczy rozwałkować ciasto na łyżki, upiec i napełnić. Palce lizać.

Składniki:

  • 500 g ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 200 g kremu do ciasta
  • 150 ml bitej śmietany
  • 50 g migdałów
  • łyżki do zupy

Krem:

  • 455 g mleka
  • 1 laska wanilii
  • 115 g cukru pudru
  • 30 g skrobi kukurydzianej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • żółtka z 4 jaj
  • 30 g masła

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!