Przepis na domowe rurki z kremem z kruchego ciasta i kwaśnej śmietany, wypełnione włoskim kremem.

Oto przepis na rewelacyjne rurki z kremem niczym z Italii, które wykonasz całkowicie samodzielnie bez kupowania gotowego ciasta francuskiego.

To słodkości, które wykonasz szybko i z pewnością zachwycą Twoich gości nie tylko podczas świąt. Kruche ciasto ze śmietany bije na głowę inne, a krem nadzwyczajnie smakuje, dużo lepiej niż klasyczna bita śmietana.

Składniki:

na ciasto:

  • 1 jajko
  • 200 kwaśnej śmietany
  • 380g mąki pszennej + do podsypania
  • 250 g masła

na włoski krem:

  • woda
  • 240 g drobnego cukru
  • białka z 5 jaj (mniej więcej 150 g)
  • 120 g cukru pudru

Przygotowanie:


error: Treść zabezpieczona !!