Ten domowy salceson jest przepyszny i na pewno wszyscy go pokochają, a co najważniejsze – masz pewność, co do składników, z których jest wykonany!

Przykryj patelnię pokrywką i duś kurczaka na małym ogniu w soku własnym, przez około 35-45 minut. Posól i popierz go dla lepszego smaku.

W międzyczasie rozpuść żelatynę w ciepłej wodzie, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Powstały z duszenia bulion przelej do osobnej miski.

Zostaw mięso, aby ostygło, a następnie oddziel je od kości, jeśli jest taka potrzeba. Rozpuszczoną wcześniej żelatynę wymieszaj z bulionem. Następnie na suchej patelni delikatnie podsmaż orzechy.

Po wykonaniu tego wypełnij ją całkowicie schłodzoną mieszaniną. Butelkę pozostaw w lodówce na kilka godzin, aż zawartość całkowicie stężeje. Wyjmij mieszaninę. Pamiętaj o ostrożnym i uważnym rozcinaniu butelki!

Przepis można zmieniać wedle uznania. Możesz dodać smażoną cebulę, kukurydzę, a nawet groszek, czy marchewkę.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.