Przepyszne i efektowne roladki z filetów z kurczaka – Miało być na dwa dni a zjedzone w kilka chwil
Roladki jest to danie, które mimo swojej prostoty i szybkości przygotowania, zadowoli nawet największego niejadka. Przyrządzenie tej potrawy jest bardzo łatwe, dlatego poradzą sobie z nią nawet osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.
Na przygotowanie roladek z filetów z kurczaka będą nam potrzebne:
Na samym początku musimy pokroić pierś z kurczaka tak, by utworzyły się z niej kotlety. Następnie należy je lekko roztłuc tłuczkiem. Gdy już te czynności będą przez nas wykonane, przygotowane filety należy posolić i popieprzyć.
By tego dokonać, na samym początku należy oczyścić marchewkę i zetrzeć ją na tarce. Następnie musimy zmieszać ją z serem, posiekaną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz majonezem. Całość należy posolić i wymieszać.
By mieć pewność, że żadna z roladek się nie rozwinie podczas gotowania, należy zawiązać je nitką lub spiąć ich krawędzie wykałaczkami.
Robimy to na oleju roślinnym, do czasu, aż nie zyskają one złocisto-brązowego koloru. Później, możemy zdjąć nitkę lub wyjąć wykałaczki, w zależności którą z tych metod wybraliśmy.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę wody lub bulionu, następnie umieszczamy w nim roladki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.