Pyszne smażone roladki pekińskie – staną się hitem każdego przyjęcia. Lepiej zapisz ten przepis

Oto wyjątkowa przekąska, o której zapewne niewiele osób słyszało. Są to roladki z usmażonych w cieście liści kapusty pekińskiej, z nadzieniem z szynki, pomidorów i sera.

Są bardzo smaczne, miękkie i delikatne, a ponadto ich przygotowanie zajmuje zaledwie ok. 20 minut. Można je podać zarówno od święta, jak i na codzienny obiad. Przyrządzenie tego dania nie wymaga również wielkich umiejętności.

Roladki z pewnością przyciągną uwagę Twoich gości i im zasmakują. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji.

Składniki na nadzienie:

  • 150 g twardego żółtego sera
  • 2 średnie pomidory
  • 100 g szynki
  • Łyżka majonezu
  • Sól, pieprz, drobno posiekany szczypiorek – według uznania

Ponadto:

  • średnia główka kapusty pekińskiej
  • 60 g mąki
  • 4-5 jaj
  • sól, pieprz – do smaku
  • trochę oleju do smażenia

Zacznij od przygotowania liści do zawijania. Od główki kapusty oderwij 9 liści. Z każdego wytnij nożem twarde zgrubienie, a następnie porozbijaj liście tłuczkiem do mięsa, aby łatwiej było je zwijać.

error: Treść zabezpieczona !!