Alternatywa dla niedzielnego schaboszczaka: Z pewnością nie jadłaś jeszcze tak dobrych roladek nadziewanych.
Oprócz samego mięsa, będziesz potrzebować jedynie dwóch innych składników. Świetny pomysł na prosty lunch!
Podziel mięso na równe części, a następnie rozbij je na płasko tłuczkiem do mięsa. Każdy z plastrów posyp z obu stron solą, pieprzem i papryką, ew. dodając inne preferowane przyprawy.
Przełóż mięso do miski, przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 45 minut. W międzyczasie zetrzyj ser na tarce z grubymi oczkami.
Ogórki kiszone przekrój wzdłuż na 4 części. Wyciągnij mięso z lodówki, na każdym plastrze ułóż po kawałku ogórka i dokładnie zawiń.
Roladki możesz zabezpieczyć wykałaczką, żeby się nie rozeszły. Ułóż je w natłuszczonym uprzednio naczyniu żaroodpornym i delikatnie skrop oliwą również górę roladek.
Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 40 minut.