Smaczna, miękka roladka z mięsa mielonego wg przepisu mojej babci: Zasmakuje absolutnie każdemu. Oto przepis.

Przygotowanie mięsa najlepiej jest zacząć wieczorem przed dniem, w którym zamierzamy podać roladę.

Mięso wymieszać z mlekiem, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Włożyć do lodówki, ewentualnie dosypać trochę soli.

Nazajutrz podzielić mięso na 2 równe porcje. Spłaszczyć je, by powstały prostokątne placki. Posmarować je ketchupem lub musztardą i posypać według uznania tartym serem. Ostrożnie zawinąć.

Ułożyć rolady w naczyniu do pieczenia wyłożonym pergaminem. Rozsmarować na wierzchu dużą ilość śmietany.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 45 minut.

Rolada jest gotowa! Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!