Smaczna, miękka roladka z mięsa mielonego wg przepisu mojej babci: Zasmakuje absolutnie każdemu. Oto przepis.

Oto przepis na rozpływającą się w ustach roladę z mielonej wieprzowiny. Świetnie się sprawdzi na obiad.

Jest prosta w przygotowaniu, a jej smak – wyborny. Można ją podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno. Dodatkową zaletą tej potrawy jest fakt, że roladę można przygotować z wyprzedzeniem i surową włożyć do zamrażarki, a w odpowiednim momencie po prostu włożyć do pieca.

Składniki na roladę:

  • mielone mięso wieprzowe – 1 kg
  • mleko – 100 ml
  • czosnek – 2-3 ząbki
  • pieprz czarny mielony – 1 łyżeczka

Na nadzienie:

  • trochę startego sera
  • trochę musztardy/ketchupu

Ponadto:

  • trochę śmietany kwaśnej

Wykonanie:

error: Treść zabezpieczona !!