Połóż 4 starte jabłka na blaszce, zalej ciasto i zwiń. Powstaje rolada jabłkowa, słodka, delikatna i rozpływająca się w ustach

Szarlotka – na pewno każdy zna, pyszne nadzienie jabłkowe, delikatna kruszonka, ale ciast z jabłkami jest znacznie więcej!

Np. rolada jabłkowa, słodka, delikatna i rozpływająca się w ustach, a w dodatku łatwa do zrobienia samemu w domu. Poniżej znajdziesz przepis na ten nieziemski deser.

Składniki na ciasto:

  • 120 g mąki pszennej,
  • 120 g cukru,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • wanilia.

Składniki na nadzienie:

  • 4 jabłka,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • cynamon,
  • 1 łyżka soku z cytryny.

cukier puder na wierzch

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!