Karmelowe pucharki to szybki i łatwy sposób na pyszny deser, który jest niedrogi. Można je zrobić z mleka, budyniu, jabłek, cynamonu i cukru. To świetny sposób na ochłodę po upalnym dniu lub jako słodka przekąska dla dzieci.
Do dekoracji można użyć:
Krok 1: Umyj jedno jabłko i usuń z niego pestki. Następnie, posiekaj je na małe kawałki i umieść w blenderze. Zmiksuj je do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 2: Masę jabłkowo-mleczną przelej przez sito do rondelka, aby usunąć wszelkie grudki. Wmieszaj budyń karmelowy i łyżkę stołową skrobi ziemniaczanej. Wymieszaj składniki razem i umieść na rondelku. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 2 minuty, często mieszając.
Krok 3: Gorącą masę przelej do małych miseczek, np. szklanek lub salaterek. Gdy mieszanka będzie chłodna, włóż ją do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 4 – Podczas gdy pierwsze jabłko jest obierane, pokrój rdzeń na małe kawałki, a następnie pokrój drugie jabłko w plasterki. Umieść kawałki jabłek w rondlu. Dodaj odrobinę masła, cukru, cynamonu i gotuj przez 12 minut, często mieszając.
Krok 5: Po upływie wyznaczonego czasu wyjmij pucharki z lodówki. Następnie nałóż po łyżce każdego upieczonego jabłka na patelnię na wierzch masy. Jeśli chcesz, możesz posypać wierzch orzechami lub migdałami.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.