Wystarczy 1 szklanka jogurtu, ser i 20 minut w piekarniku – Małe bułeczki z chrupiącą skórką i nadzieniem raz dwa gotowe

Alternatywa dla bułek ze sklepu. Na ich przygotowanie wystarczy 20 minut.

Przepyszne małe bułeczki, doskonałe nie tylko na śniadanie, ale także przez resztę dnia. Pyszne, soczyste nadzienie w delikatnym cieście.

Składniki:

  • Jogurt naturalny 120g
  • Olej słonecznikowy 50ml
  • Woda 60ml
  • 1 jajko (białko i żółtko oddzielnie)
  • Po jednej łyżeczce cukru, soli, proszku do pieczenia oraz soku z cytryny
  • 350g mąki pszennej
  • Masło 25g
  • Olej
  • Nasiona sezamu
  • Serek śmietankowy
  • Ewentualnie ulubione zioła

Przygotowanie bułeczek:

error: Treść zabezpieczona !!