Plasterki wieprzowe w sosie musztardowym są łatwe w przygotowaniu, o co nawet początkujący nie muszą się martwić. Mięso jest soczyste, delikatne, a sos niesamowicie pyszny.
Mięso pokroić w plastry, doprawić z obu stron solą i pieprzem i odstawić na 5 minut. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż na nim plastry mięsa z każdej strony przez 5 minut. Wyjmij smażone mięso, włóż masło do brytfanny i poczekaj, aż się rozpuści. Smaż grubo posiekaną cebulę na maśle przez 5 minut, aż się zarumieni.
Czosnek rozgniatamy z cebulą, dodajemy rozmaryn, cały czarny pieprz i smażymy składniki na patelni przez 2 minuty. Następnie do masy dodać musztardę, wszystko wymieszać i oprószyć mąką. Składniki wymieszać i zalać wodą.
Mięso włóż na patelnię, dodaj liście laurowe i gotuj wszystko pod przykryciem na małym ogniu przez 60 minut. Po ugotowaniu plasterków wieprzowiny w sosie musztardowym zdejmij z ognia i posyp świeżą posiekaną natką pietruszki.