Marynowane pikantne pikle – Zapach roznosi się po całej kuchni. Nawet sąsiad zapuka po przepis.

Marynowane pikantne ogórki amerykańskie – procedura przygotowania

Ogórki można w niekonwencjonalny sposób zakonserwować z chilli, curry i octem, wtedy będą przyjemnie pikantne.

Składniki

  • ogórki – 1000 g
  • cebula – 1 szt
  • sól – 1 łyżka

Zalewa

  • ocet – 600 ml
  • cukier – 400 ml
  • curry – 1 łyżeczka
  • chili – 1 łyżeczka
  • pieprz – 1 łyżeczka
  • koperek – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Ogórki myjemy i kroimy w krążki. Grubo posiekaj dużą cebulę. Następnie je posolić, dodać około łyżkę soli na 1 kilogram ogórków, zależy to od tego, ile masz warzyw i jak bardzo słone je lubisz. Następnie dostosuj ilość glazury do ilości warzyw.

Warzywa wymieszać i odstawić na 2 godziny, następnie odcisnąć wodę. Następnie do garnka włóż ocet, cukier (odmierz szklanką i octem), pieprz, chili, curry, koperek i podgrzej wszystko, aby cukier się rozpuścił.

Następnie do ostudzonej zalewy dodać ogórki, wymieszać i napełnić nimi wysterylizowane szklanki. Następnie przykryj je czystymi pokrywkami i gotuj na przykład w garnku, piekarniku lub zmywarce, w zależności od najlepszych praktyk.


error: Treść zabezpieczona !!