Raz w tygodniu przygotuj to ciasto na cały tydzień i ciesz się codziennie świeżymi bułeczkami. Warto zapisać ten przepis

To nic trudnego, aby codziennie zajadać się świeżym, domowym pieczywem. Wystarczy, że wypróbujesz nasz wspaniały, prosty przepis na słodkie bułki.

Wykonane wcześniej surowe ciasto, możesz bezpiecznie przechowywać w lodówce aż przez siedem dni. Możesz od razu przygotować go więcej, choćby z podwójnej czy potrójnej porcji. Codziennie wyjmij potrzebną ilość i upiecz pachnące bułeczki.

Ich smakowity zapach, rozniesie się po całym domu i skusi każdego domownika. Nie będziesz już kupować wypieków w sklepie czy piekarni. Wybierzesz swoją, domową produkcję!

Składniki:

  • 200 g masła
  • 650 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 11 g suchych drożdży (lub 33g świeżych)
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • łyżeczka soli
  • rodzynki (opcjonalnie)

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!