Kiedyś robiłam kanapki na zimno. Odkryłam jednak sposób na smaczne, szybkie i proste kanapki pieczone.
196
Kiedyś robiłam głównie, kanapki na zimno. Odkryłam jednak sposób na smaczne, szybkie i proste kanapki pieczone.
Kanapki te są tak pyszne, iż mogą być podane nawet, jako ciekawy obiad. Do przygotowania ich we własnej kuchni nie potrzeba nawet tostera, wystarczy jedynie naczynie do pieczenia.
Potrzebne nam będą:
Chleb tostowy
300g najlepiej twardego sera
300g dowolnej szynki
Majonez
Oliwki
Oregano
Pomidory
Koncentrat pomidorowy
Na spodzie naczynia układamy warstwę z chleba tostowego, Smarujemy je majonezem, kładziemy szynkę, ser, oraz pokrojone w plastry pomidory i oliwki.
Na to przychodzi kolejna warstwa chleba. Tę warstwę smarujemy koncentratem pomidorowym, dodajemy pozostałe nam oliwki i pomidory, po czym przykrywamy warstwą pieczywa tostowego.
Ostatnia warstwa powinna być analogiczna z pierwszą, z tą różnicą, iż na górę dodajemy jeszcze jedną warstwę żółtego sera i plasterek pomidora, posypanego oregano.
Kanapki, piec należy w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut.