Nowy zwrot na temat schabu wieprzowego: Pieczone plastry wieprzowiny o niesamowitym smaku. Ten super przepis jest dla Ciebie
Pokrój cebulę na pół i umieść w misce. Wymieszaj majonez, sól i mielony pieprz razem. Dobrze umyj pomidory, a następnie pokrój je w cienkie plasterki. W drugiej misce wymieszaj musztardę, ketchup, jogurt naturalny lub śmietanę.
Tak jak w przypadku kotleta schabowego, pokrój schab na kawałki o grubości około 1,5 cm. Następnie z każdej strony stwórz wzór kratki. Posól i popieprz obie strony mięsa i ułóż je na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Umieść każdy plaster w misce i dodaj sos z drugiego. Następnie na wierzchu ułożyć plastry pomidora, a na koniec majonez i cebulę. Całość ułożyć w folii, przykryć folią i piec w temperaturze 200°C przez 50 minut.