Z kapusty usuń wierzchnie liście. W dużym garnku zagotuj wodę i do wrzątku włóż kapustę. Oddzielaj liście tak, jak robiłabyś to na gołąbki. Oddzielone od główki liście wrzuć z powrotem do garnka, gotuj jeszcze przez około 2 minuty. Wyjmij, odsącz z wody i przestudź.
Odetnij twarde części liści. Cebulę obierz i pokrój w piórka lub półplasterki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość tłuszczu i zeszklij na nim cebulę.
Smaż całość do momentu, aż ziemniaki nie staną się na wpół gotowe. Dodaj sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszaj. Jeśli chcesz, ziemniaki możesz zastąpić gotowanym ryżem, a nawet kaszą.
W miseczce roztrzep jajka z mlekiem. Liście kapusty rozłóż w formie do pieczenia, wyłóż połowę mięsnego nadzienia, polej połową jajek i przykryj warstwą kapusty.
Powtórz układanie warstw z pozostałym mięsem i jajami. Wierzch posmaruj kwaśną śmietaną.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.