Do przygotowania dużej porcji roladek najlepiej wybrać jak największą kapustę z rozłożystymi liśćmi. Pomidory do farszu powinny być mięsiste: jeśli jednak użyjecie odmiany z dużą ilością soku, po pokrojeniu pomidorów warto odłożyć je na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar wilgoci.
Obierz liście kapusty pekińskiej. Wytnij ich twardą część. Rozbij liście za pomocą tłuczka. W misce wymieszaj jajka, sól i pieprz. Dodaj mąkę i wymieszaj, aby nie było w masie grudek.

Liście zanurzaj po kolei w masie i smaż na oleju przez minutę na każdej stronie. Usmażone liście odkładaj na ręcznik papierowy, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu.

Pomidory przekrój na pół. Usuń nasiona, następnie pokrój je w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Wymieszaj w misce pomidory, zioła, ser i śmietanę. Dopraw do smaku.

Na każdym liściu nakładaj łyżką farsz, zostawiając trochę miejsca od każdej krawędzi. Zwijaj liście od węższej strony w ciasny rulon. Gotowe roladki ułóż na większym talerzu.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.