Pasta selerowa z rybą – odpowiednia na kanapki. Przepis.

Składniki:

  • 300 g selera
  • 2 kwaśne śmietany lub miękki twaróg
  • 1 opakowanie ryby w oleju
  • 1 jajko na twardo
  • 50 g twardego sera
  • 1 mała cebula
  • szczypiorek
  • 50 g majonezu lub białego jogurtu
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Żurawinę przełożyć do miski, dodać utartą, bez kości rybę z olejem, ugotowanego, drobno posiekanego selera, pokrojone w kostkę jajka, starty ser, drobno posiekaną cebulę, szczypiorek i wszystko połączyć z majonezem lub białym jogurtem.

Dobrze wymieszaj, aby uzyskać delikatną pastę, którą na koniec skrop sokiem z cytryny.

Rozłóż na kanapki.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!