Zaskoczę Cie tym przepisem na doskonały tatar.

Składniki:

  • 300 g wędzonego chudego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 ząbek utartego czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka oleju
  • 2-3 łyżki dobrego ketchupu
  • łyżeczka mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • około 10 sztuk małych kaparów
  • chilli do smaku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mięso pokroić na kawałki i zmielić lub zmiksować blenderem zanurzeniowym. Cebulę i kapary pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Dopraw pastę odrobiną chili i pozostaw do ostygnięcia.

Podawaj na ciepłej grzance, posmarowanej masłem czosnkowym. Pastę można również stosować na kanapki.

error: Treść zabezpieczona !!