Genialna przekąska z pomidorów. Robi furorę wśród znajomych. Super przepis na każdą okazję
Ta przekąska pomidorowa to coś innego, co zadawała i domowników na co dzień, ale też świetnie nadaje się na stół,kiedy w domu pojawią się goście.
Pomidory umyć i pokroić w plastry o grubości około 0,5cm. Teraz ułożyć je na ręczniku papierowym, tak by pozbyć się nadmiaru wody. Pozostaje jeszcze je osolić i popieprzyć.
Pomidory należy obtaczać kolejno w mące, jajku, a potem w panierce z sera. Można zaczynać smażenie na gorącej patelni, pomidory należy smażyć z oby stron, tak by osiągnąć złoto-brązowy kolor.
Po usmażeniu położyć na papier, tak aby wchłonąć nadmiar tłuszczu, po odczekaniu chwili można przełożyć na talerz i podawać gościom. Przekąska i świetnie smakuje i fajnie wygląda.