Sałatki przygotowane z odpowiednio dobranych składników mogą mieć działanie dietetyczne. Poznaj nasze przepisy na bazie pieczarek, dzięki którym urozmaicisz codzienny jadłospis, a dodatkowo pozbędziesz się fałdek i tłuszczu! Do przygotowania dressingu zalecamy użycie jogurtu zamiast majonezu, który jest mniej kaloryczny.
Przygotuj:
Wykonanie:
Natrzyj porządnie podudzie z kurczaka przyprawami, odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Piecz w piekarniku do miękkości w temperaturze 180°C. Kiedy mięso wystygnie, pokrój je na duże kawałki.
Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Smaż na oliwie z oliwek, aż się zrumienią. Kapustę posiekaj drobno. Pomidorki przekrój na połówki. Połącz kurczaka, pieczarki, kapustę i pomidorki. Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z musztardą i oliwą z oliwek. Polej nim sałatkę, a jej wierzch posyp orzechami.