Proste i bardzo smaczne. Przepis na niesamowite ciasto jogurtowe, które rozpływa się w ustach.
8
Doskonałe i puszyste ciasto jogurtowe według prostego przepisu, które można przygotować w kilka minut i smakuje fantastycznie. Idealne gdy nagle odwiedzą Cię niespodziewani goście lub gdy po porostu najdzie Cię ochota na cis słodkiego!
Potrzebujesz:
2 jajka
120 g cukru
30 g masła
250 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
300 – 320 g mąki
10 g proszku do pieczenia
100 g rodzynek
Przygotowanie:
Ubij jajka z cukrem za pomocą trzepaczki. Dodaj roztopione masło i jogurt. Dobrze wymieszaj.
Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj gęste i jednolite ciasto. Dodaj rodzynki (lub inne suszone owoce) i ponownie wymieszaj. Wlej ciasto do foremki (10*22 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika w temperaturze 170°C na 30-35 minut.