Z tego przepisu można przyrządzić polędwiczki wieprzowe, które są przepyszne.

Polędwiczki wieprzowe stanowią doskonały obiad lub kolację. Soczyste mięso jest podkreślone aromatycznymi dodatkami. Możesz wybrać swoją ulubioną wersję z kiszoną kapustą lub kiszonymi ogórkami.

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego,
  • 5 g mielonego czarnego pieprzu,
  • 10 g soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g majeranku,
  • 200g boczku
  • 1 cebula,
  • 400 g ogórków kiszonych, kapusty kiszonej lub według uznania.

Sposób przygotowania:

Schab oczyść, a następnie delikatnie wykrój co kilka cm od góry do środka.

Do nacięcia dodajemy sól, pieprz i majeranek. Następnie natrzeć go przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Boczek pokroić w plastry, a cebulę na pół. Do każdego plastra dodajemy zarówno boczek, jak i cebulę.

Do mięsa można dodać kiszoną kapustę i pokrojone w plasterki ogórki.

Przygotowane naczynie żaroodporne z mięsem wstawić do piekarnika. Piec przez około. Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!