Marynata mięsna:
Myjemy i suszymy kurczaka. Mięso kroimy na kawałki tej samej wielkości.
Dodamy wszystkie potrzebne nam składniki do marynaty. Odstaw do lodówki na 2 godziny. W ten sposób możesz marynować mięso przez całą noc. Cebulę pokroić na małe kawałki i podsmażyć na patelni, aż olej rozgrzeje się na patelni.
Dodaj startą marchewkę, pokrojone w plasterki pieczarki (jeśli ich używasz), mięso na grubej tarce. Wszystko smażymy na małym ogniu. Posyp łyżką mąki pszennej i krótko podsmaż.
Następnie zalej mięso gorącą wodą. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dusić na wolnym ogniu, a na koniec dodać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki. Dodaj musztardę. Gotujemy wszystko razem przez kolejną minutę, aby zmniejszyć sos.