Pyszny domowy mus czekoladowy: Prosty w wykonaniu, smaczny i efektowny.
Wyrafinowane połączenie delikatności mleka i bogatego smaku czekolady zachwyci każdego bez wyjątku! Deser po prostu rozpływa się w ustach!
Czekoladę pokrój jak najdrobniej. Kakao połącz z 2 łyżkami gorącej wody i dokładnie wymieszaj.
Połącz żelatynę z 4 łyżkami wody i pozostaw na 15 minut, a następnie podgrzej w kuchence mikrofalowej, aby się rozpuściła.
W garnku podgrzej mleko, dodaj śmietanę, cukier, mleko skondensowane. Kontynuuj grzanie, wciąż mieszając, aż mieszanka zacznie się delikatnie gotować. Dodaj wcześniej przygotowaną pastę z kakao i wody. Dokładnie wymieszaj, aby nie pozostały grudki.
Dodaj wcześniej pokrojoną czekoladę, mieszaj, aż małe kawałki się rozpuszczą. Wyłącz ogień. Dodaj roztopioną żelatynę, wymieszaj, odcedź mieszankę przez drobne sito.
Umieść miskę z masą czekoladową w innej misce wypełnionej bardzo zimną wodą. Mieszaj, aż masa zgęstnieje.
Wlej masę do wybranej formy lub zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 8 godzin.