Mrożone cytryny – pomagają w walce z nowotworami – Zetrzyj je na tarce i wspomagaj leczenie
Z wielu względów warto mrozić cytryny. Po starciu ich na tarce, wspomagają też leczenie nowotworów, a to jest potwierdzone naukowo.
Jak wiadomo, cytryna ma szerokie zastosowanie w kuchni, a nawet podczas wszelkich domowych kuracji zdrowotnych. Ten cytrus jest znany z tego niemal na każdym kontynencie. Zawarty w nim sok stanowi wielką skarbnicę dużej ilości składników odżywczych.
Spożywanie cytryn pomaga wzmocnić swój układ odpornościowy i zwalczać także przyczynę wielu poważniejszych chorób, czyli tzw. wolne rodniki.
Okazuje się, iż najwięcej składników odżywczych występuje jednak w skórce cytryn. Dodatkowo stanowią one też idealny antybiotyk. Spośród licznych zalet tego owocu można wskazać również na posiadane przez niego właściwości antywirusowe.
Cytryny przyczyniają się do zwalczenia mikroby, które próbują mimo wszystko zagnieździć się w ludzkim organizmie, a to z kolei wywołuje choroby oraz stany zapalne.
Mrożone cytryny wykazują się swoją największą skutecznością. Kurację z nich zaleca się stosować przede wszystkim w takich sytuacjach jak:
- rak trzustki,
- rak prostaty,
- rak wątroby,
- rak jelita grubego oraz odbytu,
- leukemii.
- neuroblastomy.
Skórki cytryn można jeść nawet bezpośrednio – bez konieczności obierania tego owocu.
Przygotowanie cytryny do kuracji antynowotworowej
Można skorzystać ze wszystkich występujących w cytrynach właściwości antynowotworowych, kiedy pozostawi się je w skórce albo zamrozi tuż przed przygotowaniem. Niezwykle istotne jest początkowe dokładne umycie cytryn.
Do tego zaleca się wykorzystanie octu jabłkowego albo soku wyciśniętego z innej cytryny. Po oczyszczeniu trzeba umieścić cytrynę w zamrażarce aż do momentu, kiedy będą one suche i twarde.
Po upływie tego czasu można już zetrzeć te owoce na tarce. Zaleca się, aby co miesiąc spożyć chociaż 150 g cytryn, które przygotowuje się w powyższy sposób.