Polecam sprawdzone lekarstwo mojego dziadka każdemu, kto jest chory i nie czuje się zbyt dobrze: Pożegnaj anginę, wirusy i bóle stawów.

Nasi dziadkowie zawsze wiedzą, co poradzić, kiedy czujemy się gorzej.

Znają oni każde, naturalne lekarstwo, które w momencie stawia na nogi. Poznaj ten niesamowity lek na wirusy, którego z pewnością używali Twoi bliscy!

Kiedy przygotować taki wywar i jakie są jego efekty?

Najlepszym momentem na regularne picie tego uleczającego wywaru jest okres przeziębień oraz panowania wirusów. Szybko pozbędzie się ona z organizmu grypy, anginy, przeziębienia, a także wyeliminuje inne, nieprzyjemne dolegliwości, nawet bóle kości i stawów!

Lek ten zawiera alkohol, nie powinno się go podawać bezpośrednio dzieciom – należy wówczas odparować tą substancję, więc wlać wywar do prawie wrzącej herbaty lub przez jakiś czas gotować. Alkohol wtedy odparuje, jednak nadal unoszący się silny zapach rozluźni i odblokuje zatoki.

Przygotowanie:

Składniki, które będą Ci potrzebne – 1/2 kg śliwek bez pestek, 15 dkg cukru, 1/2 litra alkoholu (czystego), jak najmocniejszego.

Przygotowanie jest banalne. Na samym początku należy do szklanego pojemnika, najlepiej słoika, włożyć śliwki i zalać je alkoholem. Tak przygotowane odstawić na 6 tygodni, w ciemnym miejscu.

W tym czasie wszystko dobrze się ze sobą namoczy, zyska smak oraz kolor. Po 6 tygodniach dodaj do wywaru cukier, a następnie pozostaw, tym razem w słonecznym miejscu, aby cukier w mieszance się dobrze rozpuścił. Przygotuj czysty słoik i całość odcedź do niego.

Używanie: kilka kropel dodajemy do herbaty lub kropimy bolące miejsce, na przykład szyję, gdy boli gardło lub występuje kaszel. Można również używać go chroniąc się przed chorobami i zwiększając swoją odporność.

Jeżeli używać chcemy go na bóle kości i stawów, wówczas pomijamy tylko procedurę dodawania cukru.


error: Treść zabezpieczona !!