Mieszanka warzywna do zup – Obłędny smak. Mistrzowski przepis
104
Mieszanka warzywna do zup – sposób przygotowania
Jeśli lubisz gotować i często używasz warzyw w zupach i pod mięsem, dzięki temu przepisowi nie tylko będziesz mieć własną jaskrawą i aromatyczną mieszankę na zimę, ale także unikniesz sytuacji, kiedy naprawdę potrzebujesz warzyw do przepisu, ale ty nie masz w domu
Składniki
marchewka – 1 kg
cebula – 1 kg
pomidory – 1 kg
papryka – 1 kg
sól – 500 gr
pietruszka – kilka gałązek
koperek – kilka gałązek
Wszystkie warzywa wymienione w przepisie, a nawet te, które dodałeś, pokrój w drobną kostkę.
Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać. Wszystko mieszamy, a na końcu doprawiamy solą. Powstałą mieszaninę ponownie dokładnie wymieszać.
Weź czyste butelki z zakrętkami umytymi wrzącą wodą i napełnij je przygotowaną mieszanką. Następnie po prostu zamknij butelki i przechowuj je w lodówce lub innym odpowiednim miejscu, gdzie jest chłodniej, na przykład w spiżarni.
Warzywa na zupę lub pod mięso są więc gotowe i można zacząć z nich korzystać. Kiedy potrzebujesz warzyw, po prostu nabierz wymaganą ilość łyżką. Ze względu na wielkość kawałków i konserwację jej końcowe przygotowanie jest krótkie.
Tylko nie zapomnij o wyższej zawartości soli. Z tego powodu daną potrawę należy najpierw skosztować, a dopiero potem ją dodatkowo posolić lub przyprawić.