Mieszanka warzywna do zup – Obłędny smak. Mistrzowski przepis

Mieszanka warzywna do zup – sposób przygotowania

Jeśli lubisz gotować i często używasz warzyw w zupach i pod mięsem, dzięki temu przepisowi nie tylko będziesz mieć własną jaskrawą i aromatyczną mieszankę na zimę, ale także unikniesz sytuacji, kiedy naprawdę potrzebujesz warzyw do przepisu, ale ty nie masz w domu

Składniki

  • marchewka – 1 kg
  • cebula – 1 kg
  • pomidory – 1 kg
  • papryka – 1 kg
  • sól – 500 gr
  • pietruszka – kilka gałązek
  • koperek – kilka gałązek

Wszystkie warzywa wymienione w przepisie, a nawet te, które dodałeś, pokrój w drobną kostkę.


Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać. Wszystko mieszamy, a na końcu doprawiamy solą. Powstałą mieszaninę ponownie dokładnie wymieszać.


Weź czyste butelki z zakrętkami umytymi wrzącą wodą i napełnij je przygotowaną mieszanką. Następnie po prostu zamknij butelki i przechowuj je w lodówce lub innym odpowiednim miejscu, gdzie jest chłodniej, na przykład w spiżarni.


Warzywa na zupę lub pod mięso są więc gotowe i można zacząć z nich korzystać. Kiedy potrzebujesz warzyw, po prostu nabierz wymaganą ilość łyżką. Ze względu na wielkość kawałków i konserwację jej końcowe przygotowanie jest krótkie.

Tylko nie zapomnij o wyższej zawartości soli. Z tego powodu daną potrawę należy najpierw skosztować, a dopiero potem ją dodatkowo posolić lub przyprawić.


error: Treść zabezpieczona !!