Przepis na mięso idealne. Dosłownie rozpływa się w ustach – goście będą zaskoczeni

To świetny przepis dla tych, którzy nie lubią spędzać w kuchni wiele czasu, a lubią dobrze zjeść. Spróbuj naszego pomysłu na mięso idealne.

Jakich składników potrzebujemy?

  • kilogram mięsa, może to być np. wieprzowina
  • 400 g cebuli
  • 100 g masła klarowanego
  • 50 ml wody
  • trzy ząbki czosnku
  • dwie łyżeczki soli
  • półtorej łyżeczki pieprzu

Jak przygotować mięso?

Najpierw mięso należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić na spore kawałki i wrzucić do garnka. Kolejnym krokiem jest obieranie cebuli i pokrojenie na półpierścienie. Cebulę równomiernie rozkładamy na wierzchu mięsa, a potem dokładamy 100 gramów klarowanego masła, całość zalewamy wodą.

Danie przykrywamy i kładziemy na kuchence na średnim ogniu. Potrawę dusimy przez godzinę, po tym czasie dodajemy pieprz i sól oraz posiekany czosnek.  Wszystko mieszamy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez maksymalnie dwie godziny. Tak przygotowane mięso wkładamy do słoika, a następnie do lodówki i wyciągamy, kiedy mamy na nie ochotę.

Dodatkiem do tak przygotowanego mięso może być np. surówka ze świeżych warzyw.

error: Treść zabezpieczona !!