Mięso mielone na kapuście. Mój przepis na wszystkie okazje. Obłędny smak i szybki przepis na obiad
Uwielbiasz mięso? Jesteś fanem kapusty? ten przepis jest dla Ciebie. Ta lekka potrawa charakteryzuje się prostotą, krótkim czasem przygotowania i niepowtarzalnym smakiem.
Składniki:
- mięso mielone – 400g,
- sól – 2 łyżeczki,
- pieprz czarny – 1 łyżeczka,
- oregano – 1 łyżeczka,
- gałka muszkatołowa – 1 łyżeczka,
- czosnek granulowany – 1 łyżeczka,
- jogurt naturalny – 150g,
- cebula,
- główka kapusty,
- koncentrat pomidorowy – 4 łyżeczki,
- łyżeczka natki pietruszki,
- łyżeczka zielonej cebuli.
Przygotowanie:
Kapustę kroimy w plasterki.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na niej pokrojone plastry kapusty.
Siekamy cebule w drobna kostkę i mieszamy ją z mięsem mielonym, doprawiamy solą i przyprawami.
Przygotowane nadzienie kładziemy na plastrach kapusty.
I doprawiamy wedle uznania.
W misce mieszamy jogurt, koncentrat pomidorowy i pietruszkę.
Po czym smarujemy tym mięso.