Mięso mielone na kapuście. Mój przepis na wszystkie okazje. Obłędny smak i szybki przepis na obiad

Uwielbiasz mięso? Jesteś fanem kapusty? ten przepis jest dla Ciebie. Ta lekka potrawa charakteryzuje się prostotą, krótkim czasem przygotowania i niepowtarzalnym smakiem.

Składniki:

  • mięso mielone – 400g,
  • sól – 2 łyżeczki,
  • pieprz czarny – 1 łyżeczka,
  • oregano – 1 łyżeczka,
  • gałka muszkatołowa – 1 łyżeczka,
  • czosnek granulowany – 1 łyżeczka,
  • jogurt naturalny – 150g,
  • cebula,
  • główka kapusty,
  • koncentrat pomidorowy – 4 łyżeczki,
  • łyżeczka natki pietruszki,
  • łyżeczka zielonej cebuli.

Przygotowanie:

Kapustę kroimy w plasterki.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na niej pokrojone plastry kapusty.

Siekamy cebule w drobna kostkę i mieszamy ją z mięsem mielonym, doprawiamy solą i przyprawami.

Przygotowane nadzienie kładziemy na plastrach kapusty.

I doprawiamy wedle uznania.

W misce mieszamy jogurt, koncentrat pomidorowy i pietruszkę.

Po czym smarujemy tym mięso.

Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

error: Treść zabezpieczona !!

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skrypty/domains/tesciowagotuje.pl/public_html/wp-content/plugins/mashshare-sharebar/includes/template-functions.php on line 409