Ostatnio dużym powodzeniem cieszą się u nas pikantne i aromatyczne marchewki w stylu koreańskim. Przepis.

Należy zetrzeć marchewki na specjalnej tarce. Wymieszać z solą i cukrem.

Ocet należy rozetrzeć na marchewce w misce. Trzy krople octu powinny wystarczyć. Następnie można dodać posiekaną cebulę, ale najpierw trzeba ją podsmażyć na oliwie. Te cebule nadadzą potrawom wspaniały smak.

Czerwoną paprykę należy pokroić na mniejsze kawałki, a następnie dodać do marchewki.

Teraz czas na zmielenie czosnku, pół łyżeczki czarnego pieprzu i pół łyżki kolendry.

Sałatkę można jeść od razu po przygotowaniu, ale najlepiej jest odstawić ją do lodówki na co najmniej kilka godzin, aby przyprawy zdążyły wsiąknąć. Sałatka powinna być przechowywana w lodówce przez co najmniej trzy godziny, aby wspaniale pachniała i smakowała. Ten przepis jest świetny dla całej rodziny do wypróbowania!

Smacznego!

Czytaj dalej


error: Treść zabezpieczona !!