Ten deser trzeba koniecznie wypróbować: goście pokochają pucharki z kremem. Robię je prawie w każdy weekend

Te karmelowe kubeczki z deserem to świetna przekąska na podwieczorek lub przed obiadem. Deser jest szybki i prosty w przygotowaniu. Będzie hitem wśród Twoich przyjaciół i rodziny.

Oto kilka sposobów na jego wykonanie:

  • JabÅ‚ko
  • 500 mililitrów mleka
  • 1 Å‚yżka skrobi kukurydzianej
  • 100 g budyniu karmelowego
  • Aby udekorować deser, można dodać jabÅ‚ko
  • 1 do 2 Å‚yżek masÅ‚a
  • 1 Å‚yżkÄ™ cukru
  • cynamon
  • MigdaÅ‚y lub posiekane orzechy

Umyj jabłko, a następnie pokrój je w półksiężyce. Umieść je w blenderze. Dodaj mleko, aby powstała pasta.

Przecedzić masę przez sito i umieścić ją w rondlu. Dodać budyń karmelowy i 1 łyżkę mąki kukurydzianej. Wymieszać wszystkie składniki i gotować przez 2 minuty. Przełóż masę do miseczek. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Kolejne jabłko można obrać i wydrążyć, a następnie pokroić w kostkę. Włóż je do rondla z masłem i cynamonem. Gotuj przez 12 minut.

Karmelowy smak deseru stanie się oczywisty. Po ostygnięciu masy dodaj do miski jedną łyżkę stołową ugotowanych jabłek, a następnie posyp orzechami. Podziel się tym przepisem z ukochaną osobą!

error: Treść zabezpieczona !!