Ten deser trzeba koniecznie wypróbować: goście pokochają pucharki z kremem. Robię je prawie w każdy weekend
Te karmelowe kubeczki z deserem to świetna przekąska na podwieczorek lub przed obiadem. Deser jest szybki i prosty w przygotowaniu. Będzie hitem wśród Twoich przyjaciół i rodziny.
Oto kilka sposobów na jego wykonanie:
- Jabłko
- 500 mililitrów mleka
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 100 g budyniu karmelowego
- Aby udekorować deser, można dodać jabłko
- 1 do 2 łyżek masła
- 1 łyżkę cukru
- cynamon
- Migdały lub posiekane orzechy
Umyj jabłko, a następnie pokrój je w półksiężyce. Umieść je w blenderze. Dodaj mleko, aby powstała pasta.
Przecedzić masę przez sito i umieścić ją w rondlu. Dodać budyń karmelowy i 1 łyżkę mąki kukurydzianej. Wymieszać wszystkie składniki i gotować przez 2 minuty. Przełóż masę do miseczek. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Kolejne jabłko można obrać i wydrążyć, a następnie pokroić w kostkę. Włóż je do rondla z masłem i cynamonem. Gotuj przez 12 minut.