Jeśli masz ponad 40 lat, czyszczenie naczyń krwionośnych jest bardzo ważne. Lekarze potwierdzają
160
Składniki:
1 zmielony ząbek czosnku
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżka świeżego soku z cytryny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Następnie możemy przełożyć do słoika lub innego zamykanego pojemnika, by dłużej zachowała świeżość.
Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni. Łyżeczkę mieszanki należy spożywać przed śniadaniem i przed obiadem. Już w ciągu tygodnia powinny pojawić się zauważalny spadek poziomu cholesterolu jak i ciśnienie krwi powinno się polepszyć.
Pamiętajmy jednak, że wizyta kontrolna u lekarza specjalisty jest wskazana w przypadku poważniejszych problemów z poziomem cholesterolu i wszelkimi chorobami układu krwionośnego.