Jeśli masz ponad 40 lat, czyszczenie naczyń krwionośnych jest bardzo ważne. Lekarze potwierdzają

Składniki:

  • 1 zmielony ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Następnie możemy przełożyć do słoika lub innego zamykanego pojemnika, by dłużej zachowała świeżość.

Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni. Łyżeczkę mieszanki należy spożywać przed śniadaniem i przed obiadem. Już w ciągu tygodnia powinny pojawić się zauważalny spadek poziomu cholesterolu jak i ciśnienie krwi powinno się polepszyć.

Pamiętajmy jednak, że wizyta kontrolna u lekarza specjalisty jest wskazana w przypadku poważniejszych problemów z poziomem cholesterolu i wszelkimi chorobami układu krwionośnego.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!