Uniwersalny i pyszny krem do wypieków każdego rodzaju. Przepis.
68
Prezentujemy wyjątkowy krem, który jest naprawdę doskonały, przepyszny, a jednocześnie lekki. Przepis jest bardzo prosty do wykonania, a sam krem przypadnie do gustu każdemu.
Prezentowany przepis ma już swoje lata, jednak warto się z nim zapoznać. Jego niepowtarzalną zaletą jest to, że smakuje jak lody, które jedliśmy w dzieciństwie, a także przepięknie pachnie. Przykładowym zastosowaniem kremu jest włożenie go między 2 wafelki, a po wystygnięciu będziemy mieli przepyszne lody.
Co będzie niezbędne?
110 gramów masła
350 gramów śmietany
100 gramów cukru
1 jajko
1,5 grama wanilii
opcjonalnie biała czekolada
3 łyżki mąki pszennej
Jak przygotować?
Przede wszystkim trzeba wyjąć masło z lodówki i poczekać aż trochę zmięknie.
Następnie bierzemy śmietanę i mieszamy ją z jajkiem oraz cukrem. Do tego dodajemy mąkę oraz wanilię.
Podczas tego procesu cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Następnie zmięknięte masło bierzemy do osobnej miski i ubijamy trzepaczką.
Gdy to się uda, to łączymy to z wcześniej przygotowaną śmietaną. W tym momencie mamy gotowy krem.
Można do niego dodać białej śmietany czy też świeżych owoców.