Przepis na najlepszy krem ​​paryski z fantazyjnej cukierni, który ma gwarancję sukcesu – Zachowuje swój kształt i smakuje jak cukierniczy.

Przedstawiamy Wam fantastyczny przepis na krem ​​paryski.

Krem jest pyszny, delikatny i doskonale nadaje się do nadziewania, ozdabiania i klejenia. Przedstawiamy dwa warianty tego przepisu. Cukiernik doradził nam pierwszy, drugi, prostszy składa się tylko z 2 składników i również świetnie smakuje.

Paryski krem ​​cukierniczy

Składniki:

  • 250 ml śmietanki do ubijania (minimum 33%)
  • 30 dkg masła
  • 15 dkg kakao
  • 30 dkg cukru pudru

Przygotowanie:

Śmietanę wlej do miski teflonowej, dodaj cukier i zagotuj.

Od czasu do czasu mieszaj. Niech się gotuje, aż płyn osiągnie 115 stopniOdpowiada to około  5-7 minutom. Zdejmij z ognia i dodaj kakao w proszku. Wymieszaj tak, aby w masie nie było grudek.

Dodaj masło, wymieszaj. Ostudź. Zalecam pozostawienie do ostygnięcia na noc w lodówce.

Następnego dnia ubijamy. Używamy go do ciast, zdobienia i klejenia.

II przepis na krem ​​paryski (wersja prostsza)

Wielu z Was zna tę wersję i regularnie ją przygotowuje.

Składniki:

  • 100 g czekolady
  • 250 ml śmietanki do ubijania (33% i więcej)

Przygotowanie:

Rozgrzewamy śmietankę w rondelku i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Następnie bez mieszania czekamy, aż po bokach zaczną tworzyć się małe bąbelki i ściągamy rondelek z ognia. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie przechowuj w lodówce przez co najmniej 12 godzin.

Ubij krótko gęstą śmietanę i możesz nią ozdabiać lub wypełniać wypieki.

error: Treść zabezpieczona !!