Udekorujesz nim ciasta i desery. Doskonale się trzyma: Zamiast klasycznego kremu, zrób ten z tego przepisu.

Jeśli szukasz idealnego kremu do dekoracji deserów lub ciast, wypróbuj ten przepis! Masło ubijane z jogurtem i skondensowanym mlekiem, jest smaczne oraz puszyste!

Potrzebujesz:

  • 350 g jogurtu
  • 2 jajka
  • 160 g masła
  • 30 g skrobi kukurydzianej
  • 150 g skondensowanego mleka
  • 50 g cukru

Przygotowanie:

Co ważne, skondensowane mleko powinno mieć temperaturę pokojową.

Do garnka z grubym dnem wlej jogurt, dodaj cukier, skrobię i jajka. Wymieszaj trzepaczką i podgrzej masę na średnim ogniu, cały czas mieszając. Po zagotowaniu gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Śmietankę przełóż do miski, przykryj folią spożywczą i ostudź do temperatury pokojowej. Ubij masło na maksymalnych obrotach i dodaj do niego mleko skondensowane w trzech etapach. Zawsze dokładnie ubijaj. Dzięki skondensowanemu mleku masa jest delikatna i puszysta. 

Ubij schłodzoną śmietankę blenderem. Porcjami dodawaj ją do masy maślanej, aż krem ​​będzie zbity. 

Najlepiej od razu użyć kremu i nie zostawiać go zbyt długo w lodówce, ponieważ zacznie twardnieć, co negatywnie wpłynie na jego konsystencję. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!