Kochane przez nas kostki kokosowe: tylko 5 minut i blacha jest pusta.

Te pyszne ciasteczka kakaowo-kokosowe stały się ostatnio hitem w moim domu. Goście zawsze proszą o zdradzenie przepisu na ten obłędnie pyszny deser!

Potrzebujesz:

  • 200 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju
  • 200 ml mleka
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 proszek do pieczenia

Polewa:

  • 150 g cukru pudru
  • 50 g kakao
  • 5-6 łyżek mleka
  • 250 g masła 
  • 250 g wiórek kokosowych

Przygotowanie:

Ciasto:  Jajka ubij z cukrem pudrem. Powoli dodawaj do mikstury płynne składniki – olej, miód i mleko. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylej mieszaninę na natłuszczoną blachę do pieczenia. Ciasto piecz w temperaturze 160 ° C przez około 20 minut.

Ponieważ każdy piekarnik piecze się inaczej, dobrze jest sprawdzić gotowość ciasta za pomocą wykałaczkiPo upieczeniu i ostudzeniu pokrój ciasto w kostkę.

Polewa: Wymieszaj cukier puder, kakao i mleko, zagotuj. Następnie dodaj roztopione masło i wymieszaj. Teraz przygotuj dwa pojemniki. Do jednego wlej polewę, do drugiego wsyp wiórki kokosowe. Najpierw obtocz kostki w polewie, a na koniec w wiórkach. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!