Knedle w zupełnie nowej odsłonie: Mój przepis na wszystkie okazje.

Wiele gospodyń domowych lubi ułatwiać sobie pracę, nawet jeśli chcą tworzyć domowe produkty. Dotyczy to również tych pierogów. Możesz zrobić miękkie, puszyste i smaczne pierogi z prostego ciasta i upiec je jeszcze łatwiej.

 Składniki

  • 1 szklanka grubej mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 żółtka
  • 2 białka jaj
  • 4 pyzy
  • sól

Przygotowanie

Roladki pokroić w drobną kostkę i włożyć do miski. Ubij jajka, dodaj żółtka do bułek i ubij osobno białka.

Do bułek i żółtek dodać sól, mleko, mąkę, śnieg i wymieszać. Nasmaruj miseczki olejem, napełnij je mieszanką do 3/4 wysokości, włóż do garnka z wrzącą wodą i zamknij pokrywki. Woda w garnku powinna sięgać około 3/4 szklanki. Gotuj przez 30 minut bez otwierania pokrywy.

Smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!