Masz ochotę na smakowity obiad, którego przygotowanie nie zajmuję całego dnia: Nowy przebój w twojej kuchni czyli „mięso w filiżance”, faszerowane grzybami.
Nie tylko wyglądają interesująco, ale także dzięki składnikom ich zapach także jest obłędny. Jest to idealna pozycja do zaskoczenia gości na przyjęciach domowych!
Mięso należy pokroić na cienkie plastry, około 1cm, a następnie każdy starannie rozbić i posypać przyprawami. Ziemniaki ugotować w mundurkach, a po przestygnięciu zetrzeć na tarce i grubych oczkach. Posiekaną cebulę i grzyby należy podsmażyć na oleju, doprawiając solą oraz pieprzem.
Mięso należy włożyć do kubków, tak aby krawędzie zwisały w dół na zewnątrz. Do środka przygotowanej formy należy dodać utarty ser oraz wcześniej podsmażone pieczarki. Następnie przykryć masłem i ziemniakami, a później docisnąć.
Do przykrycia nadzienia należy użyć brzegów mięsa opartych na krawędziach kubków. Kubki należy odwrócić tak, aby zawartość wyleciała na blachę do pieczenia bez utraty kształtu, gdy już będą gotowe, należy natrzeć majonezem. Piekarnik nagrzać do 180℃ i wstawić blachę na 45 minut.