Zaskocz domowników tym pysznym mięsem po japońsku. Prosty przepis, o który każdy mnie pyta.
96
Lubisz potrawy z dalekiego wschodu? Dzisiaj zapraszamy na coś wyjątkowego!
Smażone mięso wieprzowe w prawdziwie japońskim stylu w przepysznej marynacie sojowej. Mięso wychodzi soczyste, a na jego wierzchu powstaje przepyszna skórka. Wypróbuj nasz przepis i nie zapomnij podzielić się swoją opinią.
Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę, a następnie wymieszaj z przyprawami, cukrem, sosem sojowym oraz skrobią.
Mięso umyj pod bieżącą wodą i pokrój na plasterki średniej wielkości. Każdy z nich należy ubić tłuczkiem i zalać przygotowaną marynatą. Mięso chowamy do lodówki na 3 godziny.
Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy nasze mięso w marynacie. Plastry smażymy do czasu, aż uzyskają złoty kolor.
Do mięsa można dodać gotowane lub pieczone ziemniaki, ryż i sałatkę z warzyw. Pamiętaj, aby nie bać się eksperymentować w kuchni. Życzymy smacznego!