Król deserów bez pieczenia. 15 minut i gotowe, smakuje lepiej niż ciasta z cukierni: Tutaj przepis

Doskonałe kremowe ciasto ​​​​bez pieczenia, w którym się zakochasz. Przygotowanie jest dość proste i każdy sobie z nim poradzi!

Potrzebujesz:

  • Biszkopty typu ladyfingers – 150 g
  • cukier puder – 30 g
  • kakao – 30 g
  • mleko – 300 ml

Krem:

  • żółtka – 5 sztuk
  • cukier – 200g
  • skrobia kukurydziana – 50 g
  • mleko – 500 ml
  • miękkie masło – 250 g

Dodatkowo:

  • śmietana 30% – 400 g
  • starta czekolada – 50 g
  • Forma 20 × 30 cm

Przygotowanie:

W misce wymieszaj mleko, cukier i kakao.

Namocz w przygotowanej kompozycji biszkopty i wyłóż je na spód formy.

Przygotuje masę. Wymieszaj mleko wraz ze skrobią, cukrem i żółtkami.

Postaw garnek na kuchence.

Ugotuj gęsty budyń.

Przełóż krem do miski i przykryj folią, ostudź. Gdy masa będzie już chłodna dodaj do niej masło i wymieszaj razem na jednolity krem.

Nałóż ją na biszkopty i wygładź powierzchnię.

Następnie posmaruj ciasto ubitą 30%  śmietaną.

Na końcu posyp stratą czekoladą.

Życzę smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!