Nie wierzysz, że kaszel i przeziębienie mogą zniknąć w mgnieniu oka – Spróbuj tej świeżej herbaty imbirowej.
Gdy zbliża się sezon grypowy lub przeziębienia, warto przygotować herbatkę imbirową, bogatą w składniki lecznicze. Oto sposób, by maksymalnie wykorzystać jej dobroczynne właściwości.
Nadchodzi zima, czas, gdy herbatka imbirowa staje się naszym sprzymierzeńcem w walce z dolegliwościami. Imbir, szczególnie ten o gładkiej, nie wysuszonej skórce i barwie od ciemnożółtej do lekko niebieskawej, jest nieoceniony w leczeniu nudności, niestrawności czy przeziębienia.
Pamiętaj, aby nie pić herbaty imbirowej zbyt często. Imbir może przestać działać, jeśli będziemy go spożywać regularnie, a nadmierne spożycie może prowadzić do zgagi lub mdłości. Zalecamy spożywanie jej, gdy poczujemy, że nasz organizm potrzebuje wzmocnienia i obrony przed chorobami.