To pyszna i efektowna przystawka, którą wszyscy pokochają. Ten przepis wprawi Cię w zdumienie.
Ta przystawka jest idealna dla tych, którzy uwielbiają grzyby. Ten jajeczno-serowy przysmak przypomina małą grzybową łąkę. Jest to pyszna, ale efektowna przystawka, którą pokocha każdy.
Potrzebujesz tylko kilku składników, które z łatwością znajdziesz w domu, i Twoje pyszne danie jest gotowe. Ty i Twoi goście będziecie zachwyceni!
Składniki:
- 3 jajka
- 1 duży ogórek
- 250 g grzybów marynowanych
- 125 g twarogu
- 1-2 łyżki majonezu
- 1 do 2 ząbków czosnku
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu jajek na twardo ostudzić je, a następnie zetrzeć z serem na drobnej tarce. Doprawić solą. Wymieszać majonez, rozgnieciony czosnek i sól.
Pokroić ogórek na plastry o grubości 5 mm, a następnie usunąć nóżki.
Za pomocą łyżki wymieszaj jajko z serem i zrób kulkę. Uformuj podłużny kształt przypominający nóżkę pieczarki. Umieść ją na plasterku ogórka.