Przygotuj krem: wlej 2/3 mleka i soku pomarańczowego do garnka. Dodaj skrobię, mąkę, cukier i jajka. Mieszaj do uzyskania gładkości. Dodaj pozostałe mleko i ponownie wymieszaj.
Postaw garnek na kuchence w celu delikatnego podgrzania, kontynuuj mieszanie.
Zdejmij z ognia, dodaj cukier waniliowy i miękkie masło. Dobrze wymieszaj.
Odstaw krem do ostygnięcia, a w międzyczasie rozwałkuj ciasto francuskie na posypanej mąką desce lub użyć już rozwałkowanego. Przetnij ciasto na pół poprzecznie.
Połóż ciasto francuskie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Nałóż krem ​​równomiernie na ciasto.
Warstwę kremu przykryj drugą połową ciasta francuskiego, w razie potrzeby odetnij nadmiar ciasta.
Natnij górę ciasta tworząc małe prostokąty i posmaruj roztopionym masłem za pomocą silikonowego pędzelka.
Piecz ciasto przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ° C. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie połóż na blacie i oddziel papier do pieczenia od deseru.