Filet z kurczaka „Niespodzianka” – Chwilka roboty, a jakie to pyszne. Wyjątkowo smaczny obiad
Kurczak trafia na nasze stoły praktycznie codziennie i dania z tego mięsa są niezwykle popularne w naszym kraju. Pozwól, że pokażę Ci jak zrobić gastronomiczne cudo, które sprawi, że Twoim gościom opadną kopary. Na początek, co będzie nam potrzebne?
Kurczaka należy pokroić na średniej wielkości plasterki. Następnie zalewamy mięso mlekiem i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Na ziemniaki kładziemy cienko pokrojoną cebulę, a później naszego kurczaka. Na to wszystko wlewamy ubite jajka ze śmietaną. Na samej górze kładziemy plasterki pomidorów, które posypujemy czosnkiem, wcześniej posiekanym.
Dodajemy do wszystkiego jeszcze starty ser. Blaszki z foremkami wkładamy do piekarnika na około 40 minut.
Pamiętajmy, aby najpierw rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Po 40 minutach mamy gotowe danie.